Kids en duiken in Hurghada ...

KINDEREN LEREN DUIKEN BIJ SCUBA HURGHADA!

Duiken is uniek! Je bent onderdeel van een unieke groep. Je leert dingen die je eigen verwachtingen te boven zullen gaan. Je raakt vertrouwd met het water en leert veel over veiligheid in het water. Daarmee groeit je zelfvertrouwen.

Anders dan bij andere sporten kun je gedurende je hele leven blijven duiken. Duiken is een sport die maar door een kleine groep mensen wordt beoefend.

Duiken is avontuurlijk, spannend en ontzettend leuk om te doen op jonge leeftijd!

Het is natuurlijk hartstikke leuk om op een jonge leeftijd te beginnen met duiken. Je leert dan erg snel en het is heel avontuurlijk. Geweldig toch om aan je vrienden te kunnen vertellen wat je allemaal hebt gedaan hebt, gezien en kan uitvoeren in de onderwaterwereld!

Leeftijden:

8-9 jaar oud
Vanaf 8 jaar oud kun je spelenderwijs leren over duiken en de duikuitrusting. Samen met een PADI instructeur kun je het water in om tot enkele meters de prachtige onderwaterwereld te ontdekken! Uiteraard zijn je ouders zijn welkom om mee te gaan en de ervaring te delen.

10-11 jaar oud
Vanaf 10 jaar kun je een complete duikcursus afronden. Je kunt kiezen tussen de PADI Junior Scuba Diver en de PADI Junior Open Water Diver cursus. Wanneer je voor Scuba Diver kiest en later Junior Open Water Diver wilt worden, dan telt je Scuba Diver opleiding mee als een groot deel van het programma. Als Junior Open Water Diver kun je als 10 of 11 jarige duiker ook een aantal specialties doen. Dit zijn fotografie, navigatie, Peak Performance Buoyancy, visherkenning, naturalist, uitrusting specialist en bootduiken. Een duiker van 10 of 11 jaar kan ook Adventure Diver worden. Er zijn echter een paar beperkingen – ongeacht het aantal cursussen dat je bezoekt, de maximum diepte waarop je mag duiken blijft 12 meter totdat je 12 jaar oud bent (dat is de reden waarom je nog geen Advanced Open Water Diver kunt worden – daarvoor is een diepere duik vereist). Daarnaast moet je alle duiken met een oudere of met een PADI professional maken.

12-14 jaar oud
Van 12 tot 14 jaar kun je aan vrijwel alle cursussen voor duikers deelnemen, met uitzondering van bepaalde specialties. Je kunt zelfs Rescue Diver of Master Scuba Diver worden. De maximum diepte voor al je duiken is nu 21 meter (na het afronden van de diepe Adventure Dive) en je mag met iedere meerderjarige duiker duiken.

15-17 jaar oud
Van 15 tot 17 jaar kun je alle duikopleidingen volgen, met uitzondering van die duiken, welke in afgesloten ruimten gedaan worden (zoals het ijsduiken).

De dieptelimiet is gelijk aan die voor volwassenen en er zijn geen vereisten over het duiken met een bepaalde buddy.

 

Info voor de ouders

Duiken is niet alleen maar leren, duiken is vooral plezier en je kind zal heel veel plezier beleven aan het duiken bij ons. Het professionele team van duikcentrum Scuba Hurghada heeft hiervoor het geduld en de vaardigheid.
Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het duiken wel leuk vindt, geef hem/haar dan op voor een dag ‘proefduiken’ (introductieduiken – 2 duiken, 1-op-1 met een zeer ervaren duikinstructeur). Een ongekende belevenis en heel veel plezier!