Menu

14.jpg
header_4.jpg

Hurghada

Hurghada – The Red Sea Riviera

Hurghada is een badplaats die zich uitstrekt over een lengte van circa 35 km uit langs de kust van de Rode Zee. De stad bestaat uit een aantal verschillende delen, zoals:
– Sakkala: het moderne toeristische centrum;
– Dahar (Downtown): het oudste deel van Hurghada, waar de grootste souk van de stad zit. Ook het postkantoor en het busstation zijn er gevestigd;
– De lange kuststrook vanaf Sakkala in zuidelijke richting, waar vele hotels liggen.


hurghada

Hurghada heeft een internationale luchthaven en staat bekend als “The Red Sea Riviera, where the sun shines all year around”!

Klimaat:
Gemiddelde Lucht Temperatuur:

  Jan. Feb. Mar. Apr. May June July Aug. Sep. Oct. Nov. Dec.
°C 18,5 19 19.9 22.4 25.8 28.5 29.5 29.6 27.7 25.0 23.7 22

 

Gemiddelde Windsterkte in Beaufort:

Jan. Feb. Mar. Apr. May June July Aug. Sep. Oct. Nov. Dec.
4-8 4-6 4-8 4-6 4-8 4-9 4-6 4-7 4-8 4-7 4-7 4-8

Zonnebrandcrème wordt het hele jaar door aanbevolen!

Visum Egypte
Als u een EU-paspoort heeft, kunt u een toeristenvisum te verkrijgen bij uw reisagent, op elke Egyptische ambassade of het consulaat in uw land van verblijf of rechtstreeks op de luchthaven bij aankomst (voor ongeveer US $ 15). Uw paspoort moet tenminste nog voor zes maanden geldig zijn te rekenen vanaf de datum van aankomst in Egypte. 

hurghada 1Valuta
De lokale munteenheid is de Egyptische pond (LE). Wisselkoersen zijn doorgaans beter in Egypte dan in het buitenland en geld wisselen kan o.a. in de hotels, wisselkantoren en banken in Hurghada. US Dollars, Euro’s en Sterling Ponden worden bijna overal geaccepteerd. Visa, MasterCard, Amex en Diners card worden geaccepteerd door hotels en kunnen worden gebruikt om geld te krijgen (in Egyptische Ponden alleen) in banken en bij geldautomaten. Travellers cheques worden geaccepteerd door banken.

Taal
Arabisch is de nationale taal van Egypte, maar in Hurghada, spreken veel mensen meerdere talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Italiaans en Russisch

Kijk ook op: http://en.wikipedia.org/wiki/Hurghada

Our Team is  

PADI and CMAS

Certified

Certification

Our Team is  

PADI and CMAS

Certified

Contact us

Scuba Hurghada Diving Center
+2-0109-7021851 (Marjolein)
+2-0122-2763806 (Sayed)
info@ScubaHurghada.com